Често задавани въпроси

Лечебните гъби се борят с причината на заболяването, а не с неговите симптоми. Терапията с гъби се обръща към цялотното възстановяване на здравето  и това се осъществява чрез постигането на вътрешна хармония на организма.  С това се обеснява и изключително многостранното действие на гъбите при злокачествени и доброкачествени тумори, много сърдечно-съдови, белодробни, стомашно-чревни, ставни, ендокринни, автоимунни, вирусни, паразитни и ср. заболявания.

Колко Ganoderma трябва да се взема?

За да се опитате да подобрите цялостното си състояние, количеството на приеманата гъба може да варира за всеки конкретен човек. Така че,  нека тялото ви да бъде съдия!.

  1. Когато човек е прав (т.е. в движение, но усеща някакви симптоми за проблем в тялото), може да взема от 1 до 6 капсули от младата GL и старата гъба рейши RG. Това се води хармонична двойка т.е. от 1 до 6 хармонични двойки на ден. Обикновено се вземат в началото на деня, на гладно и след 30 мин може да се закусва. Дневният прием може да се разпредели и на 2 или 3 приема. Ако има проблеми в областта на главата, може да се взема гъбата на прах и да се прави с мед и малко вода във вид на бонбон, който да се смуче. 1 мерителна лъжичка от прах гъба се равнява на 6 капсули.
  2. Когато човек има сериозни хронични заболявания, може да увеличи количеството  до 15 капсули от младата GL и старата гъба рейши RG на ден.
  3. Когато човек страда от заболяване, което застрашава живота му, тогава затваря очи и приема до 30 капсули от двете гъби или по 1/2 до цяла опаковка от гъбата на прах.

Фирмата DXN  използва само спорите на гъбата и от 20 кг гъби се извличат 1 кг прах.

Кога и как трябва да се приемат гъбените  продукти?

Смята се, че най-бърз ефект и за да се подсигури още в началото поносимостта към лечебните гъби, те  трябва да се приемат с достатъчно вода непосредствено преди хранене. Не лоши резултати се получават и при приемане на лечебните гъби  по време на или след хранене.  За да се предотврати възникването на газове е хубаво дневната доза да се разпредели на две или три  порции.

Как действат тези продукти и защо имат толкова широк спектър на действие?

От 20 години аз се интересувам от природосъобразния начин на живот и съм прилагала гладолечението по метода на Лидия Ковачева. С това на практика съм се убедила, че в тялото на всеки от нас има лечебен механизъм, има по един природен лекар, който се грижи за нашето здраве, ако му позволим. А след като се запознах с тези продукти, видях че тяхното използване позволява да се включи този природен лекар. Когато се храним с термично преработена храна, месо, млечни продукти, нашето тяло отделя 70% от своята енергия за разграждане на храната. С останалите 30 % тялото не може да се справи с детоксикацията и още по-малко с възстановяването на увредените клетки, органи и системи. Лечебните гъби, спирулината, нони доставят на клетките нужните им минерали, витамини и други микро и макроелементи, без да отнемат енергия за тяхното усвояване. Когато тялото се нахрани и се засили имунната система, тя започва да си изпълнява функциите и да се грижи за детоксикацията и за защитата на тялото от вируси, бактерии и др. Друг важен момент е, че лечебните гъби рейши внасят повече кислород в тялото. За това колко е важен баланса на кислорода говори факта, че без храна можем да издържим 72 дни, без вода – 3-4 дни, но без кислород не можем да живеем повече от 2 -3 минути. Мозъкът е основен консуматор на кислород и доставката на повече кислород се отразява много добре на протичането на мозъчните процеси. Гъбите рейши и лъвска грива въздействат на миелиновата обвивка на нервните клетки и спомагат за правилното предаване на информацията между тях.

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s