Ганодерма – заболявания

ganoderma-award

1. РАК: Ганодерма Луцидум (Ganoderma Lucidum), известен също като Лингжи или Рейши, помага за намаляване на риска от рак и дори помага в борбата с болестта. Той има над 154 видове антиоксиданти, съдържа също бета-глюкан, лентинан, органичен германий, заедно между всички се образува синергичен процес и се превръщат в най-доброто оръжие срещу рака. Това помага на тялото да се защитят  вашите клетки и унищожават раковите клетки.

2. Болест на сърцето: Ганодерма помага за предотвратяване на сърдечни заболявания и инсулт. Влияние на контролиране на кръвното налягане, подобряване на кръвообращението, по-ниски мазнини в кръвта, и предотвратяване на атеросклероза, тъй като има естествен аденозин и тритерпеноиди като ганодеричната  киселина.

3. Anti-Aging: Ганодерма  Луцидум съдържа голямо количество антиоксиданти, като полифеноли, флавоноиди, витамин С и др., които атакуват свободните радикали и органичен германий който помага  за клетъчната оксигенация *снабдяване на клетката с повече кислород*, което означава, че помага за борба с последиците от стареене и увеличава дълголетието.

4. Загуба на тегло: Ганодерма помага на тялото да отслабнете, изгаря мазнините и е естествен стимулант на метаболизма, поради синергията от неговите съединения. Чрез активиране на нашия метаболизъм нашите клетки започват да  използват повече енергийни запаси (мазнини).

5. ЕНЕРГИЯ: Ганодерма  подобрява енергията на нашето тяло и ум, органичният  германий който се намира в  гъбата  помага  за по добрата оксигенация на клетките като по този начин се подобрява общото енергийно състояние

6. Кожа: Антиоксидантите в Ганодерма предпазват кожата от вредните ефекти на свободните радикали, които са причина за появата  на бръчки и стареене на кожата. Ганодерма също така помага в борбата срещу рак на кожата.

7. Артрит: Ганодерма  помага за предотвратяване, намаляване и борба с риска от ревматоиден артрит. Това се дължи на синергията на тритерпеноиди, органичен германий и имуномодулатори, която позволява контрол на възпалението и имунната система се адаптира.

8. Кости: Поради наличието на калций и витамин D, както и други съединения, които помагат за усвояването на калция в нашите кости. Чрез консумиране на Ганодерма екстракт всеки ден ние  помагаме за поддържане на костната плътност.

9. Холестерол: Ганодерма Луцидум помага за намаляване на нивата на холестерола, подобрява съотношението на добрия холестерол и „лошия“ холестерол, като намалява нивото на лошия холестерол, това се дължи на присъствието на тритерпеноиди и аденозин.

10. Затлъстяването: Ганодерма  помага за предотвратяване на затлъстяването чрез спиране на движението на глюкозата в мастните клетки. Тези, които следват здравословна диета, упражнения редовно и консумират рейши е много малко вероятно да страдат от затлъстяване

11. Диабет: Ганодерма  екстракт подобрява обмяната на веществата по отношение на липидите и глюкозата и предпазва от внезапни повишения на нивото на кръвната захар балансиращ общата обмяна на веществата.

12. Кръвната захар се увеличава с възрастта, но полифенолите и полизахаридите представени в  Ганодерма помагат за намаляване на нивото на кръвната захар.

13. Високо кръвно налягане: Ганодерма помага за понижаване на кръвното налягане, поради пречистване на кръвта и насърчаване на еластичността на артериите.

14. Гастрит: Благодарение на прекрасните съединения, които се намират в Ганодермата, защитата ни се бори ефективно срещу Helicobacter Pylori. Освен това клетките на стомаха  работят по-добре, благодарение на синергията на съединенията, които контролират киселинната секреция.

15. Запек: Поради големия размер на неразтворими фибри като хемицелулоза това позволява на дебелото черво да функционира правилно. Това подобрява храносмилателните функции и позволява премахването на вредните  съставки за организма.

16. АЛЦХАЙМЕР: Ганодерма помага за укрепване на паметта, въпреки че не е известно лечение на болестта на Алцхаймер. Ганодерма помага за забавянето на процеса на намаляване на ацетилхолин в мозъка,  което причинява болестта на Алцхаймер.

17. Болестта на Паркинсон: Антиоксидантите в Ганодерма помагат за предотвратяване на клетъчните увреждания в мозъка, което е една от пр ичините за болестта на Паркинсон, които редовно консумират ганодерма е много малко вероятно да развият болестта.

18. Зависимости: Благодарение на синергичния ефект на съединенията на органичния германий със антиоксидантите се подобрява функцията на нервната система, като по този начин се контролира  пристрастяванията.

19. Мигрена: По същия начин съединенията, които отпускат нервната система, заедно с тритерпеноидите които контролират  болката и възпалението, помагат да се контролира и да се борят по най-добрият начин с мигрената

20. Заболявания на черния дроб: Ганодерма  помага за предотвратяване на чернодробна недостатъчност благодарение на своите  антифиброзни и имунологични свойства, които пречат на неправилното функциониране на черния дроб..

21. Бъбречни заболявания: Проучвания в Япония показват, че Рейши или Ганодерма има голям ефект върху нашите бъбреците да функционират по-добре. От бъбречния нефрит до бъбречната недостатъчност   е доказано че синергичните съединения  в гъбата участват в  борбата с такива проблеми.

22. Хранително отравяне: Лентинан съдържащ се в  Ганодерма може да помогне на организма да убива бактериите, които причиняват хранителни отравяния и неутрализира  токсините в организма, произвеждани от тези бактерии.

23. Имунитет: полифеноли, флавоноиди, бета-глюкани, и най-вече

лентинан в Ганодерма помогат  да се стимулира имунната система, укрепване на здравето, в борбата с инфекциите.

24. Грип и настинки: Ганодерма помага за предотвратяване на грип и настинки,, защото синергията на съединения значително подобрява защитата ни.

25. Астма: Противовъзпалителните свойства на тритерпеноидите и органичния германий активирайт отпускане на мускулите, които поддържат бронхите. По този начин се намалява  тежестта на астмата.

26. Херпес и други вируси: Ганодермата притежавайки съединения  който помагат за увеличаване на имунната  защита и германия които също увеличава производството на интерферон, е полезна за борбата с  херпес и други вируси като хепатит, папилом, HIV и др

27. Алергия: Наличието на тритерпеноиди като ганодерична киселина има антихистаминов ефект, което намалява алергийте. Така че, ако има алергии, трябва да се счита за сериозно консумацията на  Ганодерма редовно.

28. Автоимунни заболявания: Благодарение на ефекта на лентинан и други полизахариди, като бета-глюкан се регулира функцията на имунната ни система, като по този начин борбата със заболявания като псориазис, витилиго, лупус, артрит и др. е по ефективна

29. HIV / Спин: Учени в Япония показват  че съдържанието на  лентинан в Ганодерма  значително подобрява имунната система и помага за намаляване на вируса на СПИН да атакува здравите клетки на имунната система. Какво означава това , че рейши може да помогне да се спре разпространението на СПИН.

30. Стрес: Синергичните ефекти на съединенията, открити в Ганодерма позволяват релаксация на нервната система и помагат за намаляване на стреса и тревожността, които се превръщат в основните рискови фактори на болестите днес

Advertisements

11 comments on “Ганодерма – заболявания

 1. Здравейте искам да попитам при Множествена склероза в комбинация с генитален херпес препаратът Ганодерма ще бъде ли ефективен, благодаря предварително

  • Да, гъбата рейши (ганодерма) се отразява добре на множествената склероза. Това е автоимиунно заболяване, а рейши има свойството да подобрява кръвообръщението, при което всички клетки и органи получават повече храна и кислород, подобрява се обмяната на информация между клетките на имунната система и те не се нападат и унищожават. При множествената склероза има увреждане и на нервните клетки, затова освен гъбата рейши може да се приема и гъбата лъвска грива (Херициум). Тя въздейства на миелиновата обвивка на невроните, по които протичат сигналите.
   А с гениталният херпес може да се справите много лесно – след 10-14 дневен курс на локално поставяне на тампон с кордицепс (намокряте тампона с дестилирана вода и върху него посипвате съдържанието на 1 капсула от кордицепса). Кордицепсът е естествен антибиотик и той спира възпалителния процес в тялото. Може да го пиете и за множествената склероза, защото и тя предизвиква възпалителен процес.
   За множествената склероза ще бъде нужно време на тялото да се подобри състоянието. За по-бърз ефект може да ограничите месото, бялата захар, бялото брашно, белия ориз, млечните продукти. Всички те подкиселяват тялото и в кисела среда започват да се развиват вируси и бактерии, гъбички и ракови клетки. Плодовете, заленчуците, суровите ядки, бобовите храни са храни, които водят до нормализиране на ph на тялото. Нужно е да се пие поне по 2 литра вода на ден и да се правят разходки поне по 1 час. Много добре ще Ви се отрази и детоксикацията с Рейши Гано чая – по 2 литра на ден.
   Това са натурални продукти, които събуждат лечебите сили у нас. Ето тук има информация за въздействието на ганодерма върху тялото https://kafeganoderma.wordpress.com/products/food-beverages/reishi-gano-chai/
   С тези продукти има колежка, която се е справила с едно друго автоимунно заболяване – ревматоидния артрит. Ето нейния резултат – https://kafeganoderma.wordpress.com/rezultati-bulgaria/

 2. Здравейте, бих искала да попитам за много силни болки в кръста и гърба, следствие на много падания и травми, какво бихте препоръчали?

  • Здравейте!
   Аз ще Ви споделя моя опит – от време на време ме заклещва дископатията. Започнах да вземам ударни дози от кордицепса – на 4 часа по 4 капсули и за 2 дни отшумя острата болка. Имаше болка, която вече се понасяше. Кордицепсът е естествен антибиотик и спира възпалителните процеси в тялото, независимо каква е причината за появата им. За да не се повтори заклещването на нерв, е нужно да се изградят дисковете и прешлените на гръбначния стъпб и затова е нужно да се пият много минерали. Спирулината е богата на минерали, витамини и аминокиселини, сред които е и гама-линоленовата киселина, която се съдържа единствено в спирулината и в майчиното мляко. Тази киселина укрепва връзките, сухожилията и предпазва от развитието на артрит и други костно-ставни заболявания. Спирулината може да се пие от 1 до 3 пъти на ден по 10 таблетки. Бъдете търпеливи, защото клетките на костно-ставната система се възобновяват за по-дълъг период (в рамките на 6 месеца до 2-3 години) и за да бъдат здрави новите клетки, те трябва да са добре нахранени. Спирулината е ценна и с това, че подпомага процеса на създаване на течности там, където в тялото трябва да ги има. т.е. между прешлените на гръбначния стълб, в синовиалната течност на ставите и т.н. Тези продукти съдействат и за нормализиране на ph на тялото. Когато е кисело ph-то дори и да приемате повече калций и минерали, те не се усвояват от костите, а се натрупват като шипове по повърхността им. За нормализиране на ph, може да ограничите месото, захарта, газираните напитки, алкохола, бяло брашно, бял ориз, прясно мляко, лекарствата и т.н. и да увеличите приема на сурова храна – плодове, зеленчуци, ядки, семена и чайове. Сокът от нони (Моринжи) също е богат на много минерали, защото нони расте на вулканични почви. Д-р Папазова го нарича „Панацея“ и го препоръчва при наличие на някакъв дискомфорт да се приема поне 6 месеца. Нони въздейства на жлезите с вътрешна секреция, а от тях чрез хормоните се ръководят всички процеси в тялото. Може да се пие от 1 до 3 пъти по 20-30 мл с 200 мл вода. За да имате ефект от приема на тези продукти е желателно да пиете поне по 2 литра вода на ден и да се движите поне по 1 час на ден, защото гъбите спомагат процеса на детоксикация, но ако не се пие достатъчно вода, няма как да се изхвърлят токсините от тялото. Движението също подпомага процеса на изчистване на лимфната система.
   Може да започнете едновременно приемане на всички продукти, но ако не можете да си го позволите, започнете с дози, които може да си закупите и в един по-дълъг период, след натрупване ще получите желания от Вас ефект. Нашето тяло има свойството да се самолекува, самовъзстановява, стига ние да му помогнем. Над 70% от енергията ни отива за разграждане на храната, а при приемането на гъбите, ние си храним тялото със силна храна, без да отнемаме енергия за нейното разграждане и усвояване. Освободената енергия отива за изчистване на тялото и за самолечение на увредените клетки, органи и системи.

  • Здравейте!
   Да гъбите рейши помагат при инсулт. Те съдържат органичен германий, който спомага за внасяне на повече кислород в кръвта. Това пречи червените кръвни клетки да се слепват и да образуват тромби, а в случая на инсулт съдействат за разбиване на тробма, който е запушил кръвоносния съд в мозъка. Вижте това видео – тук лекарката на фирмата разказва, как с гъбите рейши е стабилизирала състоянието на баща си:

   В това видео тя обяснява как действа гъбата рейши при инсулт – https://www.youtube.com/watch?v=46fS3kFSeN4&t=2s
   И най-хубавото е, че това което говори докторката е реалност – и в България има хора, които са се възстановили след прекаран инсулт.

 3. Здравейте, прочетох че гъбите се използват и за деца със забавяне в развитието. Има ли такова нещо? Ако е така, кой продукт е подходящ за 4 годишно дете? С капсули вероятно няма да стане.

  • Да, с гъбите може да въздействате върху развитието на децата. Гъбите съдържат много микроелементи, от които имат нужда техните телца и като се набавят, тялото си организира по-добре процесите в мозъка. Освен това гъбите доставят повече кислород, а мозъка си е основен консуматор на кислород и това се отразява на неговото развитие.
   Докторката на фирмата препоръчва да се дават младата гъба рейши ( GL млада гъба рейши на прах 1 ч.л. с плодов сок x 3 пъти на ден); гъбата Лъвска грива може да се дава в следните дози: 1 табл x 3 пъти на ден. Таблетките може да се дъвчат или да се стрият и да се смесят с малко мед или плодов сок. Спирулината е богата на омега мастни киселини, от които имат нужда мембраните на мозъчните клетки. Може да се дава 2 табл x 3 пъти на ден. Тя е добре и за костно-ставната система на децата, която до 25 годишна възраст се нуждае от богата на минерали и омега-мастни киселини храна.
   Кордицепсът е естествен антибиотик и спира възпалителните процеси в тялото. Може да се дава в следните дози – 1 капс x 3 пъти на ден. Отваряте капсулата, добавяте малко мед и правите бонбон от съдържанието на капсулата или разтваряте в малко вода.
   Кордипайнът и Моринжи може да се дават в следните дози – 5 ml x 2 пъти на ден. И двете засилват имунната система и имат противовъзпалителни свойства.
   Моето внуче е на 3 години и преди 1 година му дадохме за първи път от младата гъба рейши. Детето изведнъж се отприщи и започна да говори. Сега, когато тръгна на детска градина и от време на време боледува му даваме от кордицепса и от сока от нони. А колегата, на който детето му се роди седмаче, още след раждането започна да му дава от кордицепса и детето много бързо си навакса килограмите, въпреки, че майка му нямаше кърма и почти не го кърми.
   Една колежка от Австралия беше споделила, че детето й е на 5 години и било диагностицирано с аутизъм. След като видели, че гъбата рейши се отразила много добре на ревматоидния артрит на баща й, цялото семейство започнали да пият от гъбите и при малкия й син с аутизъм имало 400% подобрение т.е. детето напълно се оправило.
   Това са натурални продукти и могат да се дават при всякакъв здравословен проблем. Те засилват имунната система на децата и тя се справя със заболяването или със симптома. Няма опасност от предозиране. Няма странични ефекти, напротив успокоява се нервната система и децата, които са хиперактивни стават по-спокойни и уравновесени. Продуктите могат да се комбинират. При това положение има синергичен ефект т.е. има по-бързи резултати, защото продуктите един друг се допълват. Могат да се дават и самостоятелно или да се редуват, за да се получи разнообразно хранене.
   Може да включите какаото (какаото съдържа 2% екстракт от рейши) и спирулина сереали (съдържа 4% спирулина) в ежедневното меню и да им правите разнообразни комбинации с ядки и сушени плодове.

 4. Zdraveite!Bih iskala da popitam kak deistva na fibromialgia?Sled kato e dokazano,che tova zabolyavane ne se lekuva,nyama lek za nego.Kakvo,kak i kolko vreme da se pie?

  • Фибромиалгията е заболяване подобно на ревматоидния артрит, но в комбинация със силна умора и депресия. И трите симптома имат общ корен – липса на минерали, витамини, аминокиселини и кослород в тялото.
   С продуктите на форма DXN може да подобрите състоянието си – зависи колко точно ще изпълнявате препоръчаните дози. Освен това се иска постоянство и в пиенето на вода – поне по 2-3 литра на ден и поне по 1 час разходка.
   Имаме колежка, която се с справила с ревматоидния артрит – била е толкова зле, че е имала придружител за хранене и тоалетна. А след 1 година пиене на рейши гано чая, на гъбите рейши, кордицепс, лъвска грива, спирулина, сок от нони и кордипайн, се радва на добро здраве, ходи на екскурзия с мъжа си до Малайзия, а сега живее в Лондон.
   В началото се пият по-ударни дози (докторката на фирмата може да ви състави програма, която да следвате. Ако нямате финансови възможности да пиете продуктите в комбинация, тогава си купувате продукти според вашите финансови възможности), докато се изчисти тялото от натрупаните токсини и след това се минава на поддържащи дози. Тялото ви дава сигнали. Щом се чувствате добре, може да приемате съвсем малки дози от продуктите. След колко време може да имате подобрение – при всеки човек е индивидуално. Зависи от колко време имате заболяването, на колко години сте, имате ли други съпътстващи заболявания. Но при положение, че нямате друг вариант – официалната медицина няма лекарство за това заболяване, приемането на гъбите е единственото ви решение.
   Какъв е механизма на действие на продуктите – те помагат тялото да изхвърли натрупаните тежки метали и други токсини (от храна, от радиация, от въздух, от вода – отвсякъде ни затрупва химия и тялото не може да се справи с детоксикацията). Може да комбинирате приемането на продуктите на фирмата с режим на постене или гладолечение по метода на Лидия Ковачева, или с приемане на зеленчукови сокове и чай. Така по-бързо ще имате резултат. След като се почисти тялото продуктите са богати на много минерали и витамини и това задейства нашата имунна система – именно тя е нашия вътрешен лекуващ лекар и именно тя може да се справи с всяко заболяване. Когато се храним с термично преработена храна 70% от нашата енергия отива за разграждане на храната и с останалите 30% тялото не може да се справи с детоксикацията и със самолечението на увредениете клетки, органи и системи. Когато се храним основно с термично преработена храна ние ядем мъртва храна и няма как да си нахраним клетките с тази храна. Тялото ни остава гладно и започва да боледува. Тези продукти не са лекарство. Те са храна, но още древните гърци са казали – Храната е нашето лекарство и лекарството е нашата храна. Просто хората тотално сме си сменили храната и това ни води до съвременните болести.

   Гъбите рейши и кордицепс доставят на тялото не само голям спектър от нутриенти, но те му доставят и повече кислород. Мозъкът е основен консуматор на кислород и това се отразява на настроението ни, помага да се справим с депресията и с негативното отношение към света. Наличието на повече кислород помага на тялото да протичат правилно метаболитните процеси и тялото да има повече енергия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s