Кой е виновен за твоя неуспех?

Една сутрин, пристигайки на работа, служителите в една голяма фирма били силно изненадани от съобщение на входа на сградата, което гласяло:

„Вчера ни напусна завинаги човекът, който възпрепятстваше Вашето израстване в компанията. Присъединете се към нас в салона, където ще му отдадем последна почит и ще го изпратим във вечния му път.“

Първоначално, всеки от служителите се натъжил от факта, че някой от колегите му вече не е между живите, но скоро любопитството надделяло. Всички започнали да се питат кой може да е този мистериозен колега, който им е пречел да постигнат така мечтаното кариерно развитие. Вълнението нарастнало още повече, когато всички пристигнали в салона, за да отдадат последна почит.

“Кой ли е този човек, който ми е пречел? Както и да е, той поне не е вече тук!” – тези и други подобни мисли преминавали през главите на всички.

Един по един, служителите се приближавали към ковчега и когато погледнели вътре, се отдръпвали, без да са в състояние да кажат нищо. Очевидно изненадата била голяма за всеки от тях. Стояли около ковчега, в пълно мълчание, сякаш някой е докоснал най-дълбоката и тайна част от душата им.

В ковчега лежало едно огледало и всеки, който погледнел вътре, виждал отражението на собственото си лице. А до огледалото имало бележка, на която пишело:

“Има само един човек, който е способен да види ограниченията във възможностите ти – и това си ТИ!”

“ТИ си единствения човек, който може да промени коренно живота си!”

“ТИ си единствения човек, който може да влияе на своето щастие, реализация и успех!”

“ТИ си единствения човек, който може да си помогне!”

Животът ти не се променя, когато шефът ти се промени, когато приятелите ти се променят, когато родителите ти се променят, когато фирмата, в която работиш се промени.

Животът ти се променя единствено когато ТИ се промениш, когато отидеш отвъд границите на вярванията си, когато осъзнаеш, че единствено ТИ си отговорен за живота си! „

Неизвестен автор
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s