Профилактика на сърдечно – съдовите заболявания

ЛЕЧЕБНИТЕ ГЪБИ ПОВЛИЯВАТ БЛАГОТВОРНО СЪРЦЕТО И СЪДОВЕТЕ :Активизират сърдечната дейност
Подобряват усвояването на кислород от клетките
Оптимизират нивата на холестерол
Намаляват наднорменото тегло
Предпазват от образуване на тромби
Оптимизират нивата на кръвната захар
Контролират кръвното налягане

Ganoderma и сърцето

       Сърцето е източник на любов и емоция, но  всъщност, е „електростанцията“ на кръвоносната система. Ритмичното съкращение на този мускул изтласква кръвта през кръвоносните съдове към всички части на тялото, дори и в неговите далечни краища, и обратно към сърцето. Туптящото сърце гарантира, че до всяка клетка в тялото има редовни доставки на храна, кислород и други важни съставки от първа необходимост. Сърцето е толкова силно, че  може да изпомпва кръвта наведнъж в цялото тяло 5 литра (8.8 литър) в организма след минута. Средно, то бие или изпомпва, 70 пъти в минута, когато тялото е в покой, но може да увеличи тази цифра, ако тялото е в активно състояние. В рамките на 70 години, сърцето бие около 2,5 милиарда пъти, без да се спира, чрез сърдечния мускул и стените му.

Сърдечни проблеми:

Невидимо за очите от вътрешността на гръдния кош, сърцето, се приема за даденост, докато не възникнат проблеми, свързани с работата му. Честа причина за сърдечни проблеми е стеснение или запушване на коронарните артерии, които осигуряват на сърдечния мускул  кислород, състояние, известно като „коронарна болест на сърцето“. Основният симптом е болка в гърдите, която се проявява по време на стрес или упражнения, когато сърцето има допълнителна тежест. Шансовете за развитие на този проблем се увеличава в резултат на тютюнопушене, високо кръвно налягане, консумацията на храни с високо съдържание на мазнини, затлъстяване и бездействие.

Рейши или «Ganoderma» е мощна билка, с лечебни свойства и е  била използвана от над 5000 години. Тя има повече от 200 активни съставки, които я правят уникална и оказва положителен ефект върху здравето.

Рейши има положителен ефект върху сърцето, благодарение на тритерпенови съединения. Тритерпенът придава  адаптогенен ефект, осигурява защита на човека срещу широк спектър от биологични, екологични и социални напрежения. Тя действа на тялото хармонично. Тези свойства се наблюдават  в имунната система и в кръвоносната система.

Антиоксидантен ефект:

Рейши, че е мощен антиоксидант, помага да се улавят свободните радикали, които увреждат клетките. Потреблението на Рейши може да помогне за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, особено инфаркт, благодарение на мощния си антиоксидантен ефект. Доказано е, че използването на Рейши може да намали нивата на холестерола.

Антиагрегантният ефект:

Рейши съдържа аденозин, който е инхибитор на тромбоцита. Това се дължи на активирането на фосфолипазата. Този антитромбоцитен ефект предотвратява образуването на кръвни съсиреци, регулира притока на кръв в кръвоносните съдове, особено микроциркулацията, като по този начин предотвратява сърдечен удар.

ACE инхибиране:

Lanostane тритерпени с отрицателното въздействие на ACE са били идентифицирани в Ganoderma. Ganoderic киселина F показа най-висок ефект – намалява и нормализира кръвното налягане и помага за намаляване на натоварването на сърцето и подобряване на помпена функция, особено при проблеми на сърцето.

Съдоразширяващо действие:

Аденозин има мощни свойства съдоразширяващи и подобрява кръвоснабдяването и доставка на кислород до различни органи.Чрез подобряване на притока на кислород към сърцето, използването на Рейши предотвратяване на коронарна болест на сърцето и помага за преодоляване на стенокардия.

Седативен ефект

Способността на Рейши за успокояване на тялото и регулиране  на енергията изглежда е от ключово значение за  нейния ефект върху кръвното налягане, имунната система, и в крайна сметка  колко време тази система ще издържи.

Следва да се отбележи, че:

Една  ябълка на ден, държи доктора далеч от мен!

По 1 капсула Рейши  „RG“ и „GL“ на ден държи кардиолога далеч от мен!

Източник: Life DXN, том 17

В Индия сърдечен кардиолог е направил над 20000 операции, но след 6-7 месеца клиентите отново се връщат със същите сърдечни проблеми. След приема на ганодерма (рейши) половината от пациентите му не се налага да се оперират отново, защото ганодерма предотвратява образуването на запушвания на сърцето.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s