Гъбата Рейши – полезна на хората, поразени от различни заболявания, от високо кръвно налягане до СПИН

reishi       Приветстван в древната източна медицина като „гъба на безсмъртието “ и „медицина на царете „, вие очаквате гъбите рейши да ви предложат някои доста поразителен ползи за здравето, нали? Вашите предположения са верни. Тези ценни гъби могат да стимулират имунната ви система, да победят рака, защитават ни от болести на сърцето, успокояват нервите и облекчават алергии и възпаления.
„Рейши наистина звучи като лек за всичко „, пише Rebecca Wood в книгата си „New Whole Foods Encyclopedia“. Тя обяснявва, че гъбите рейши имат широк спектър на употреба:  “ Като имуностимулант, те са полезни за хора със СПИН,  при синдрома на пропускливите черва, вирусни инфекции, хроничен бронхит и други инфекциозни заболявания; използват се като помощно средство за сън, като диуретик, като слабително и за понижаване на холестерола.“ Това изглежда прекалено хубаво, за да е истина.
Как може една гъба да помога на човешкото тяло по толкова много начини? Традиционната Източна медицинска наука обяснява този широк кръг на лекарствени приложения на гъбите рейши по-добре,  в сравнение с основната медицина. Според Източната медицина, тялото трябва да се защитава срещу заплахите за неговото „равновесие „. Тези заплахи могат да бъдат физически, като вируси и бактерии, които причиняват инфекции; емоционални, като стресови фактори, които предизвикват безпокойство, или енергийни, които намаляват бдителността. Каквато и да е заплахата, Рейши помага на тялото да поддържа своята защита срещу тези заплахи против неговото равновесие, помага на организма да поддържа баланса. В този смисъл, заболявания като сърдечно-съдови заболявания и рак означава, че тялото е извън равновесие, което обяснява защо  възстановявайки равновесието рейши може да помогне на толкова много различни заболявания.
Скептиците може да се съмняват в предходното обяснение като  Таоистки „глупости „, но лабораторните изследвания доказват много от лекарствени приложения на гъбите рейши. Както д-р Андрю Уейл пише , рейши „е бил обект на изненадващо количество на научните изследвания в Азия и на Запад.“ Изследванията показват, че полизахарид бета -1, 3-D-глюкан в Рейши стимулира имунната система чрез повишаване на количеството на макрофаги Т-клетки, които имат сериозни последици за хората, страдащи от СПИН и други нарушения на имунната система.
Засилването на имунната активност също работи добре в превенцията и лечението на рака, тъй като Т-клетките могат да се борят с раковите клетки по-ефективно. Въпреки това, рейши може да помогне да победите рака в тялото не само едностранно, а в четири направления. В допълнение стимулирането на имунната система, глюкана в Рейши помага на имунните клетки да се свързват с туморни клетки. Много експерти смятат, че той също така намалява броя на раковите клетки, което помага на Т-клетките и макрофагите да отърват тялото от тях. Друго вещество в гъбите рейши, нареченo кантаксантин, забавя растежа на туморите, според „Рецепта за диетичен Wellness “ автор Филис Балч A. и други експерти. В резултат на тези невероятни противоракови способности, лабораторните изследвания и традиционната  медицинска употреба на Рейши за борба с рака са толкова положителни, че японското правителство официално го признава за лечение на рак.

Освен рак, рейши може да помогне и за лечение на други  заболявания, топ убийци за Америка : сърдечно-съдовите заболявания. Защитата, която  рейши предлага срещу сърдечните заболявания и инсулт, е наистина забележително, тъй като помага за предотвратяване на толкова много различни рискови фактори, поради високото си съдържание на защитаващи сърцето вещества като стероли , ganoderic киселини, кумарин, манитол и полизахариди. Експерти смятат, че ganoderic киселини и по-специално по-ниските нива на триглицеридите, премахват излишния холестерол от кръвта, понижават кръвното налягане, намаляват тромбоцитната лепкавост и дори помогат да се корегира аритмията. В действителност, за 54 хора с хипертония неповлияващи се от медикаменти, вземайки екстракт от рейши три пъти на ден в продължение на четири седмици е достатъчно за значително понижаване на кръвното налягане, според проучване, докладвано от Burton Goldberg в „Болест на сърцето“. Само си представете как честотата на сърдечно-съдови заболявания могат да бъдат намалени, ако се използва рейши в Западното полукълбо.
Освен за предпазване на тялото срещу инфекциозните заболявания, рак и сърдечно-съдовии заболявания, използването на Рейши също може да помогне за облекчаване на ежедневните неудобства. Имате ли алергии? Японски учени откриха, че lanostan в рейши действа като естествен антихистамин. Страдате ли от мускулни болки или артрит? Д-р William B. Stavinhoa ​​на Университета на Тексаския Здравен Научен Център установи, че Рейши е толкова мощен, колкото пет милиграма хидрокортизон, но с минимални странични ефекти. Ами какво ще кажете за тревожност или безсъние? Според „Mind Boosters“ от д-р Ray Sahelia, гъбите рейши може да успокоят ума, както и да подобрят паметта, концентрацията и фокуса. С всички тези предимства, рейши наистина е „лекарство на царете“.

Различни видове рейши

Въпреки, че съществуват шест различни видове рейши, класифицирани по цвят, билкари обикновено наричат червената рейши най-мощна и лекарствен вид, и по този начин тя е най-често използваната форма на рейши в Северна Америка, Япония, Китай, Тайван и Корея.  В дивата природа, гъбата расте на широколистни дървета в гористите райони на Китай и Япония, но сега е лесно и широко отглеждани с търговска цел, така че не е нужно да се подвизавате в гората, за да се възползвате от предимствата на това, което „Herbal Medicine – Maker’s Handbook“ автор James Green нарича „изключително полезни гъби за човешкото тяло“.
Все пак, имайте предвид, че Рейши не е точно този вид гъба, която вие ще сложите във вашата салата. Тъй като тя е повече от 90 на сто несмилаеми фибри, рейши има изключително дърво – подобна текстура и отгоре на това, тя е неприятно горчива. Въпреки този горчив вкус, много ентусиасти използват земната гъба рейши за направа на чай или дори я използват в супи. За по-малко смелите, много магазини за здравословни храни предлагат Рейши капсули, таблетки и екстракт,  и японски изследвания показват, че приема на витамин С заедно с нея  може да засили лекарствените ефекти на гъбите рейши.
Така че, колко рейши трябва да се взема? В „Vitamin Bible for the Twenty-first Century“ експерт по отношение на витамините  Earl Mindell съветва за средна доза от 100 милиграма Рейши екстракт дневно за стимулиране на имунната система, намаляване на възпалението и облекчаване болки в ставите. От друга страна , д-р Linda B. White препоръчва до три 1000 – милиграмови таблетки до три пъти на ден в книгата си „The Herbal Drugstore“. Поради тази широка гама от дозирани предложения и допълнителни рискове тя може да представлява за бременни или кърмещи жени (въпреки, че не е известно Рейши да е токсична), трябва да се консултирате с лекар, за предпочитане природолечител, преди да добавите към вашия рейши режим. По същия начин, трябва да сте наясно, че Рейши има някои странични ефекти, включително разстройване на корема, световъртеж, кървене от носа и сухота в устата и гърлото, според “ Natural Pharmacy “ автор Schuyler W. Lininger.  С други думи, вие и вашия природолечител трябва да решите каква доза Рейши е точно за вас.
Експертите говорят за Рейши :

Широк спектър на лекарствени приложения на Рейши

Ползи за здравето: Рейши наистина звучи като лек за всичко.  Имуностимулант, полезен за хора със СПИН ,  при синдрома на  пропускливите черва, вирусни инфекции, хроничен бронхит и други инфекциозни вируси. Той се използва като помощно средство за сън; като диуретик; като слабително и за понижаване на холестерола. Рейши гъбите са антиоксиданти и чернодробни протектори.

„New Whole Foods Encyclopedia“ от Rebecca Wood , стр. 288

Една от основните функции, определени много отдавна от Източната медицинска наука, е защитата – което означава, че тялото има нужда и способността да се защитава срещу заплахите за неговото равновесие, независимо дали те са физически, емоционални, или енергични. След като се запознат и изучават отбранителни способности на организма, китайски лекари изследват природата, за  да намерят начини за поддържане и увеличаването им, и те откриват редица начини да го направят, включително управлението на билкови средства за защита. Сред тези средства за защита са женшен, астрагал, както и няколко гъби, които растат по дърветата, като Ганодерма луцидум (известен на китайците като Линг Чи и японците като Рейши ) .

„8 Weeks To Optimum Health“ от Андрю Уейл MD, стр. 15

Не всички от активните компоненти в Рейши са били изолирани;  както и много други органични вещества, молекулите на това растение са доста сложни, въпреки че по всяка вероятност това са полизахариди и пептиди. Д-р Terry Willard, привърженик на медицинските приложения на тази гъба, твърди, че Рейши също намалява свободните радикали с 50,4% въпреки, че все още е неидентифициран антиоксидант. … Други изследователи подозират, че рейши може да няма антиоксидант в себе си, но по-скоро стимулира производството на собствен за организма неутрализатор на свободните радикали, един ензим, наречен супероксид дисмутаза ( SOD ). Според бюлетина на Oriental Healing Arts Institute, рейши действа като агент, който насърчава увеличаването на левкоцитите, фагоцитоза, което от своя страна води до увеличаване  броя клетките – убийци Т-клетки в кръвта.

„Attaining Medical Self Sufficiency An Informed Citizens Guide“ от Duncan Long, стр. 196

Тези мощни адаптогени – Сибирски женшен, шизандра, жен-шен, астрагал, и рейши – са сред това, което  Teeguarden нарича „суперзвезди на китайското тонично билколечение … несравними, легендарните растителни вещества, издържали изпитанието на времето“. Тези пет билки също са склонни да бъдат едни от  най-научнообоснованите за тяхните укрепващи и нормализиращи ефекти“.

„Off The Shelf Natural Health How To Use Herbs And Nutrients To Stay Well“ от Mark Mayell, стр. 291

Рейши и имунната система

Рейши е чисто медицинскa гъбa, а не кулинарнa, защото е твърда и е дървесен вид и защото вкусът й е много горчив. Но тя не е токсична и е била предмет на изненадващо количество на научните изследвания, както в  Азия, така и на Запад. Въпреки, че повечето от изследванията са върху животни, резултатите са толкова обещаващи, че аз мисля че изследванията върху хора, скоро ще последват. Както майтаке и други подобни видове гъби, Рейши подобрява функцията на имунната система и потиска растежа на някои злокачествени тумори. Освен това, тя показва значителен противовъзпалителен ефект, намалява алергичната реакция, и предпазва черния дроб.

8 Weeks To Optimum Health“ от Андрю Уейл MD, стр. 140

Рейши е върховен имунен тоник. Поради своята неутрална енергия, тя е добре за всеки да я приема. Тя третира имунни заболявания, включително СПИН, тъй като повдига нивата на Т- клетките ( индекс на СПИН и имунни заболявания). Също така е специфична за синдром на хроничната умора. Тя възпрепятства бактерии и вируси, третира рак и тумори и нейното адаптогенно свойство защитава организма от стрес. Тя третира  болести на сърцето, намалява холестерола и понижава високото кръвно налягане.

„The Herbs Of Life“ от  Lesley Tierra , стр. 195

Майтаке, шийтаке и рейши гъбите притежават бета-1,3-D-глюкан, вид полизахарид, който стимулира имунните клетки. Тяхната имунно-повишаваща мощност ги прави от съществено значение за борбата с грипа.

„Prescription For Nutritional Healing“ от Phyllis A Balch CNC и James F Balch MD, стр. 469

Освен че е ефективен тонизатор, Рейши е антиоксидант, който предпазва организма от вредното въздействие на радиацията и свободните радикали. Тя съдържа полизахариди и други съединения, които могат да се борят с бактерии и вируси и за стимулиране на имунната система.

„Off The Shelf Natural Health How To Use Herbs And Nutrients To Stay Well“ от  Mark Mayell, стр. 56

Рейши гъбите известен като kisshotake или „късметлийски гъби“ на Японски, в Китай са били използвани както за готвене, така и за традиционно изцеление. Въпреки това, в продължение на няколко хиляди години, японците са използвали тези деликатно ароматизирани гъби в тяхната кухня. Рейши гъбите, които са доста скъпи, са на разположение на азиатските пазари и гурме магазини. Въпреки това, те може да струват теглото си в злато. Последните проучвания показват, че рейши може да стимулира имунната система, което увеличава способността на организма да се предотврати заболяване. В допълнение, Рейши гъбите съдържат съединения, които са естествени антихистамини и имат силен анти-алергичен ефект. Други изследвания показват, че рейши може да понижи нивото на холестерола в кръвта и предотвратява образуването на опасни кръвни съсиреци, които могат да доведат до инфаркт или инсулт.

„Earl Mindells Soy Miracle Earl Mindel RPH PHD“, стр. 107

Рейши е върховен имунен тоник. Поради своята неутрална енергия, е добре за всеки да я приема. Тя третира имунни заболявания, включително СПИН, тъй като повишава нивата на Т- клетките (индекс на СПИН и имунни заболявания). Също така е специфична за синдром на хроничната умора. Тя потиска бактерии и вируси, третира рак и тумори и нейното адаптогенно свойство защитава организма от стрес. Тя лекува болести на сърцето, намалява холестерола и понижава високото кръвно налягане.

The Herbs Of Life“ от Lesley Tierra, стр. 195

Билкова Медицина: Има много билки полезни в лечението на инфекции. Някои от тях са с пряко антибактериално или антивирусно действие, докато други са имунни усилватели. Някои билки са и двете. Примерите включват хидрастис, женско биле, астрагал, чесън, Panax женшен, рейши и шийтаке гъби, хлъзгав бряст и ехинацея.

Alternative Medicine“ от Burton Goldberg, стр. 1112

Третият е Рейши (Ganoderma lucidum), в момента на разположение в магазините за здравословна храна в САЩ. Казва се, да се са използват като „извор на младостта“, елексир от вековете. Един нов протеин с имуномодулиращата активност е изолиран от екстракт от мицел на Рейши.

‘Cancer Therapy“ от Ralph W Moss PhD, стр. 248

Рейши тонизира имунната система, поддържа функцията на нервите, неутрализира свободните радикали, предпазва черния дроб и разсейва възпаленията и алергиите. Според Хобс (1996), „Рейши има уникалната способност сред медицинските гъби да успокоява и да подкрепя нервните функции.“ В практиката си, той препоръчва рейши за хората с хроничен стрес, тревожност или безсъние.

Disease Prevention And Treatment by Life Extension Foundation„, стр. 116

Рейши, шийтаке и майтаке екстракти или на прах – всички са доказани антивирусни препарати и се използват като имуностимуланти в целия свят за всичко от настинки до рак.

Herbal Defense“ от Ralph T Golan ND , стр. 180

Имунитет (увеличаване) астрагал, Codonopsis, канела, джинджифил, женшен, Bayberry, шизандра, рейши, ехинацея и американски женшен.

The Herbs Of Life“ от Lesley Tierra , стр. 231

Най-често използваните билки в фу – Джън са кръвни ревитализиращи билки, включително астрагал, milletia, рейши, Panax женшен, шизандра, хинап, ligus – ticum, hoelen, салвия, ho shou wu, кордицепс, atractylodis и codonopsis. Проучванията продължават за да се докаже, че тези билки имат значителен ефект върху подобряване на имунната система, отслабена от химиотерапия и радиационна терапия. Те не само защитават имунната и ендокринната системи, но също така инхибират такива заболявания като грип, инфекции на горните дихателни пътища, гъбични инфекции, както и химически индуциран хепатит. Тези заболявания могат да причинят сериозни усложнения за човек с рак, изискващи прекъсване на лечението и в провеждане на курс с антибиотици, които могат да доведат до диария и други инвалидизиращи проблеми.

Herbal Medicine Healing Cancer“ от Donald R Yance Jr, стр. 85

Ако дрожди или други вагинални инфекции продължават да се връщат, най-добре е да се намери природолечител, който ще препоръча програма билков тоник,  която ще използвате за няколко месеца. Тя най-вероятно ще включва билки като астрагал, рейши, шийтаке, коприва или репей – растителни продукти, които внимателно и постепенно възстановяват имунната система и много органи, които тя включва. Такава програма най-вероятно ще включва някои някои промени в диетата, като например намаляване количеството кофеин и захар.

„The Herbal Drugstore“ от Linda B White MD, стр 535

Някогашните изключително редки и ценни гъби Рейши сега са култивирани и широко достъпни. Това е един много мощен за имунната система и дълголетието тоник. Традиционно се използва за подхранване на сърцето и да умиротвори духа„, но също така е установено, че има много други ползи за здравето.

„The One Earth Herbal Sourcebook“ от Alan Keith Tillotson , стр. 190

Използвайте един от имунно-повишаващите тоници, като майтаке, рейши или астрагал. В градовете, хората живеят в непосредствена близост и влизат в контакт един с друг по-често, отколкото в селските райони. Микробите се разпространяват лесно в гъсто населените места, така че имунната система се нуждае от помощ.

  „8 Weeks To Optimum Health“ от Andrew Weil MD, стр. 229

Билки: Билковaта медицина се прилага най-добре под ръководството на професионално обучени за нейното използване специалисти. Следните билки може да се използват безопасно като самостоятелни грижи. Д-р Бок препоръчва астрагал, жен-шен и гъбите Майтаке и Рейши за общо укрепване на имунната система.

Alternative Medicine“ от Burton Goldberg, стр. 1043

Гъбите, особено източните сортове, съживяват тялото. Различни култури смятат, че те съдържат тайните на подмладяването. Гъбите рейши и шийтаке изграждат устойчивост на стрес чрез укрепване на имунната система. Те също така осигуряват ключови витамини от групата В за черния дроб и стимулират надбъбречните жлези с тяхната висока концентрация на пантотенова киселина. Общото с американската гъба бутон е, че съдържат метионин, аминокиселина, с високо съдържание на сяра. Когато се комбинира с тофу, резултатът е по-пълноценен протеин.

Food Swings“ от Barnet Мелцер MD, стр. 258

Няколко вида гъби – включително шийтаке ( Lentinus edodes ), Рейши (Ganoderma lucidum)  и Майтаке ( Grifola frondosa ) – това са стимуланти на имунната система. Те съдържат съединения, наречени полизахариди, които са подобни на тези в други имунно стимулиращи растения, като астрагал и ехинацея. Тези съединения увеличават способността на белите кръвни клетки да унищожават микробите.

Anti-Aging Prescriptions“ от James Duke PhD, стр. 163

Това е типът билков чай, който ​​пия най-често. В края на краищата,  ние трябва най-вече да запазим доброто здраве непокътнато. Ако аз чувствам „имунна заплаха“ или искам да започвам деня си с тласък на имунната система, аз ще пия чаша смес, която съдържа някои от следните билки тоници, известни като адаптогени (билки, които засилват или укрепват имунната система, нервната система, и/или ендокринната система, докато те помагат на организма да се справи със стреса): сибирски женшен, Panax женшен, астрагал, шизандра, ехинацея, Ashwagandha, Рейши гъби, женско биле.

 „Caffeine Blues“ от Stephen Cherniske MS, стр. 324

Терапевтична и лечебна сила: гъбите рейши и шийтаке стимулират имунната система като произвеждат интерферон – подобни ефекти, които се борят с вирусните инфекции. Гъбите са изследвани за техните антиракови способности.

Food Swings“ от Barnet Мелцер MD, стр. 216

Гъбите от Япония – по-специално, шийтаке като храна, и рейши и майтаке (които са налични в момента в Съединените щати само като екстракти) – предлагат множество ползи за имунната система.

Herbal Defense“ от Ralph T Golan ND, стр. 152

Всички ядливи гъби съдържат и лекарствени и хранителни качества. Научните изследвания показват, че основните действия на лекарствени гъби са стимулиране на имунната система и предпазване от сърдечно-съдови заболявания, свободните радикали, мутагени и токсини. Повечето лекарствени гъби съдържат полизахариди (сложни захарни молекули), наречени бета -глюкани, които увеличават РНК и ДНК в костния мозък, където имунните клетки, като лимфоцити, са направени. Комбинацията от съединения в гъбите насочва имунната система и подпомага предаването на информация от невроните, подпомага обмяната на веществата, както и транспортирането на хранителни вещества и кислород. Трите вида гъби – рейши, шийтаке и майтаке – са изследвани интензивно и са доказали, че притежават силни лечебни свойства. Всички гъби трябва да се готвят, за да получите хранителна стойност. Клетъчните стени не може да се усвояват освен ако не са топлинно обработени.

 „Prescription For Dietary Wellness“ от Phyllis A Balc, стр. 167

Ако имате фамилна история за рак, пушач сте, работите опасна професия, или знаете, че имате контакт с токсини, вземайте един или повече антиракови и имунно-защитни тоници. Моят първи избор ще бъде Майтаке и Рейши гъби.

 „8 Weeks To Optimum Health“ от Andrew Weil MD, стр. 251

Ganoderma: Ганодерма луцидум, китайската „гъба на безсмъртието „, наричана Ling Zhi ( в Япония, Рейши ) е широко изследвана в лаборатория за антивирусно действие и е добре известна със своята имуномодулираща активност. Моят учител по китайска медицина, покойния д-р York Why Loo, съхранява екземпляр от сушени диви китайски Ling Zhi в буркан за използване на стари години. Така почитана от китайските лекари е Линг Жи, че често снимката й е на техните визитки или се показва в техните витрини, като знак на уважение към нейното значение.

 „Viral Immunity“ от J.E, стр. 292

В Китай, много фармакологични, химични и биохимични изследвания са били проведени с тази забележителна гъба. Резултатите показват, че Рейши отговаря на всички квалификации като адаптоген и тоник. Използването й укрепва имунната система, стимулира здравето и подобрява или предотвратява алергични състояния и разнообразие от дегенеративни и други болестни състояния.

Miracle Medicine Herbs“ от Richard M Lucas , стр. 9

Опитайте шийтаке или Рейши гъби с вашите зеленчуци – китайците ги използват за укрепване на имунната система.

Prescription Alternativesс“ от Earl Mindell RPh PhD и Virginia Hopkins MA, страница 283

Предварителни изследвания при хора показват ефикасноста на гъбите Рейши при лечение на хроничен хепатит B, въпреки че това използване все още трябва да бъде потвърдено.

„The Natural Pharmacy“ от Schuyler W Lininger, стр. 80

Много изследователи сега препоръчват комбинация от гъби за максимално въздействие върху имунната система. „Сложна комбинация от лекарствени гъби може да предложи мощен терапевтичен ефект „, казва международно признат микотерапевт Paul Stamets , известен като “ г-н медицински гъби“. 1 Две други гъби , които държат голяма терапевтична надежда са рейши , или Ling Zhi (Ganoderma lucidum), и майтаке (Gri-Jola frondosa).

The Encyclopedia Of Popular Herbs“ от Robert S McCaleb, стр. 335

Подобрява състояния на вирусен хепатит (70% от всички случаи с това състояние показат значително подобрение след  приема на рейши).

Miracle Medicine Herbs“ от Richard M Lucas, стр. 9

Китайските билкари отдавна считат гъбите за най-полезни сред всички лекарствени храни, обаче, обикновените кулинарни гъби намерени в супермаркета не са благоприятни за имунната система, както по-екзотичните гъби рейши, майтаке или шийтаке.  Съвременните изследвания са установили, че тези гъби могат да подкрепят имунната функция. Екстракти от тези гъби могат да бъдат закупени под формата на капсули.

Prescription For Dietary Wellness“ от Phyllis A Balch, стр. 10

Имунни тоници: рейши, астрагал, шизандра; тоници за черния дроб: глухарче, копър; тоници за нервните: scullcap (Байкалски шлемник), валериан;  хранителни тоници: черен оман, бяла ружа.

The Herbs Of Life“ от Lesley Tierra, стр. 139

Имуномодулиращите растения често се използват от лекарите на билкови лекарства включващи азиатския жен-шен, Eleuthero ( Сибирският женшен), Ashwagandha, и медицинските гъби шийтаке и рейши.

The Natural Pharmacy“ от Schuyler W Lininger, стр. 89

Гъбата Рейши се използва традиционно в китайската медицина за синдрома астения (хронична умора), който се характеризира с недостиг на жизнена енергия и функциите на долната част на тялото. Рейши е най-добрият лек за типичния американец, страдащ от постоянен стрес. Този тип е депресиран и е вероятно жизнената сила да е в дефицит и токсини. Когато един човек в такова състояние развие рак и след това се сблъска с токсичноста на химиотерапията, ситуацията изисква Рейши. Общото въздействие на гъбите рейши може да бъде описано като регулаторно и полезно за възстановяване на хомеостазата. Ефектът му върху имунната система е общо подобрение на функцията на имунната система: увеличение на белите кръвни клетки, тромбоцити, хемоглобин, както и различни клетки за борба с туморите. Рейши подобрява както енергията, така и съня.

Herbal Medicine Healing Cancer“ от Donald R Yance Jr, стр. 156

Овладейте езика на гъбите. Забравете тези скучни, почти безвкусни екземпляри, които ще намерите в типичен гъбен омлет. Вашата имунна система жадува за екзотични гъби, особено шийтаке, майтаке и рейши. Шийтаке и майтаке гъбите укрепват имунната система,“ отбелязва Santa Cruz, Калифорния, билкар Christopher Hobbs, L.Ac., автор на няколко авторитетни билкови ръководства. Рейши гъбите изграждат костния мозък, където се произвеждат белите кръвни клетки.

Blended Medicine“ от Michael Castleman, стр. 10

Рейши е една от най-разнообразни медицински гъби. Тя отдавна се използва в Азия като енергиен тоник за насърчаване на дълголетието и здравето като цяло. Изследванията показват, че Рейши е антиоксидант и съдържа полизахариди и други съединения, които могат да стимулират имунната система. Рейши се приемат, за да се противодействат на бактерии и вируси и са показали обещаващи резултати за предотвратяване или лечение на рак, синдром на хронична умора, и други състояния. Руски учени от Центъра за изследване на рака в Москва са имали положителни резултати при използване на Рейши екстракти за повишаване на имунитета на пациенти с ракови заболявания.

Off The Shelf Natural Health How To Use Herbs And Nutrients To Stay Well“ от Mark Mayell, стр. 88

Плодното тяло на гъбата Рейши е сладко на вкус и неутрално до леко затоплящо действие. Тя успокоява духа, укрепва имунитета, забавя процесите на стареене; укрепва сърцето, белия и черния дроб; и отпуска спазмите.

„The One Earth Herbal Sourcebook“ от Alan Keith Tillotson , стр. 190

Рейши и рак

За последното десетилетие, Рейши също се използва като лечение на рак в Япония, с известен успех. Рейши изглежда инхибират рак чрез своя благоприятен ефект върху имунната система. Съединенията в рейши може да стимулират имунната функция чрез активиране на макрофагите и Т-клетки, клетките за борба с болестите, които помагат тялото да се отърве от всички чужди нашественици, включително вируси, бактерии и ракови клетки

Earl Mindell’s Supplement Bible“ от Earl Mindell RPH PhD, стр. 167

Един от полизахаридите в Рейши, наречен глюкан, показва анти-туморен потенциал според някои изследователи. Изследователите предполагат, че глюкана намалява броя на раковите клетки, и дава възможност на имунната система на организма да се справя с тях по-ефективно.

Attaining Medical Self Sufficiency An Informed Citizens Guide“ от Duncan Long, стр. 196

Въглехидрати-протеини, наречени мукополизахариди, които се намират в много билки, като ехинацея и гъбите Рейши, не само активират макрофагите, но всъщност им помогат да се свързват с антиген или туморна клетка.

Herbal Medicine Healing Cancer“ от Доналд R Yance Jr., стр. 93

Кантаксантин действа като антиоксидант, повишава имунитета, забавя растежа на раковите клетки, и може да помогне за предотвратяване на рак на кожата и рак на гърдата. Хранителни източници включват гъби, особено рейши, майтаке и шийтаке.

„Prescription For Dietary Wellness“ от Phyllis A Balch, стр. 50

Изследване на Центъра за изследване на рака в Москва откри, че рейши действа като защитник на  организма. Тя помага на организма да се бори с рака и да забави растежа на тумора.

„Treating Cancer With Herbs“ от Michael Tierra ND, стр. 166

Древни китайски билкари разглеждат гъбите Рейши като най-полезните от всички лекарства и императорите на Япония вярвали, че  Рейши ги прави безсмъртни. Днес японското правителство официално признава гъбите Рейши като вещество за лечение на рак.

„Prescription For Dietary Wellness“ от Phyllis A Balch, стр. 167

Понеже рейши се нарича Линг Жи на китайски, учените наричат този протеин Линг Жи8. И проф H. Maruyama нарича антитуморната активност на воден екстракт от Рейши както и две други гъби изключително ефективен за инхибиране на туморния растеж.

Cancer Therapy“ от Ralph W Moss PhD, стр. 248

Научните изследвания съобщават за ефективността на тази храна в контролиране на рак на гърдата, белия дроб, и простатата, и за свеждане до минимум на страничните ефекти на химиотерапията. Гъбите Шийтаке и Рейши, наричани още Ганодерма, показват противоракови свойства, както и се използва от ориенталци да повиши продължителността на живота. Изследвания на животните направено в Япония показа много значима степен на елиминиране на тумора при животни, хранени с екстракти от майтаке, шийтаке и  гъби Рейши.

„Complete Encyclopedia Of Natural Healing“ от Gary Null PhD, page 82

Освен своите антитуморни и имунномодулиращи свойства, рейши също противодейства на стреса. Суровият екстракт от Рейши е установено, че е по-ефективен в борбата с уврежданията на свободните радикали от изолирани, синтетични съединения. Рейши съдържа горчиви тритерпени. Те укрепват кръвоносната и имунната системи, тонизират черния дроб и предпазват от физически стрес. Тритерпените работят като адаптогени, антихипертензивни средства и за контрол на алергични реакции.

„Treating Cancer With Herbs“ от Michael Tierra ND, стр. 166

Шийтаке и Рейши гъбите са вълшебни, защото те помагат за предотвратяване на рак.

„Asian Health Secrets“ от Letha Hadady DAc, стр. 477

Гъбите рейши и майтаке са две гъби, които изследователите са приветствали в борбата им срещу рака и вирусите.

„The Complete Book Of Alternative Nutrition“ от Selene Y Craig, стр. 225

Други билки Други лекарства на билкова основа са идентифицирани като потенциално полезни помощници за лечение на рак, включително: перлен ечемик (Hordeum vulgare); Рейши гъби (Ganoderma lucidum); шийтаке гъби (Lentin-ula edodes); цветното зеле (Brassica oleracea); восък тиквата (Benincasa hispida); невен (Calendula qfficinalis); Chaparral (Larrea divaricata и Larrea tridentata); бяла черница (Moms alba); Японски пипер (Piperfutokadsura); мащерка (Thymus serpyllum); Chinese краставици (Tri-chosanthes kirilowii); и коприва (Urtica Dioica).

 „Alternative Medicine“ от Burton Goldberg, стр. 612

Гъбата Рейши (Ganoderma lucidum) има сладък вкус и топла енергия, и е едновременно  успокоително и тоник, и е най-висшия тоник за имунната система, които подхранва духа, същността, и жизнената енергия. Тя има силни антикарциногенни свойства и е богат на редица сложни фито-химикали, включително ергостерол, фумарова киселина, аминоглюкоза и манитол; кумарини; алкалоиди; лактон; и различни ензими.

„The Way Of Herbs“ от Michael Tierra, стр. 313

И накрая, доказателства показват, че гъбите Рейши, шийтаке и майтаке може да са достойни противници на раковите клетки.

„Complete Encyclopedia Of Natural Healing“ от Gary Null PhD, стр. 72

Ако имате рак, трябва да работите с опитен лекар или природен лечител. За лечение на рак, дозите са много по-високи от тези за контрол на болката ще трябва да се вземат около 10 грама рейши дневно. Но Рейши се счита за безопасно дори и при най-високи нива; не е известна токсичност.

„Earl Mindell’s Supplement Bible“ от Earl Mindell RPh PhD, page 167

Според изследователи от Националния онкологичен център в Япония, има пълно отстраняване на тумора при около 80% от раково-индуцирани животни, хранени с екстракти от гъбите майтаке, шийтаке и Рейши. Съединения на всяка от тези гъби увеличава туморбойната дейност на НК клетките и подобряват антителния отговор, но майтаке изглежда има най-силния и най-последователен ефект.
Alternative Medicine by Burton Goldberg, page 613
Както и при други лекарствени гъби, тази билка е богата на полизахариди, които повишават белите кръвни клетки; тя служи като мощен метач на свободните радикали и като цяло проявява широки противоракови и противотуморни свойства. Рейши съдържа имуностимулиращ полизахарид, бета-D-глюкан, който е доказано, че е ефективен срещу саркома. Полизахаридите стимулират активността на макрофагите да произвежда туморнекротичен фактор (TNFа), заедно с ракa убива интерлевкини. В друго проучване полизахаридите (PS) от пресни плодни тела на Ganoderma Licidum (PSG) бяха изолирани и използвани за усилване продукцията на цитокини от човешки моноцитимакрофаги и Т-лимфоцити. Резултатите показват, че нивата на интерлевкини (IL) -l бета, фактор на туморна некроза (TNF) алфа и IL-6 в макрофаги култури, третирани с PS-G (100 микрограма / мл) са 5.1, 9.8 и 29 пъти по-високи, съответно, от тези от нетретираните контроли. В допълнение, освобождаването на интерферон (IFN) гама от Т лимфоцити е също значително повишен в присъствието на PS-G (25-100 микрограма / мл). Освен това, тези цитокинсъдържащ мононуклеарни клеткикондиционирана среда (PSGMNCсм) подтиска пролиферацията както на HL-60, U937 и левкемични клетъчни линии. Освен това, процесa на етикетиране на ДНК може да индуцира клетъчна смърт (апоптоза) само на раковите клетки.
„Treating Cancer With Herbs“ от Michael Tierra ND, стр. 166
Два вида медицински гъби, които са получили значително внимание в научните среди през последните няколко десетилетия, са гъбите Рейши (произнася REE-she) и шийтаке (произнася се  SHE-taw-key). Те са почитани в Ориента за техните чудесни лечебни свойства, особено в лечението и превенцията на рак. Лабораторни и клинични проучвания се правени с хора и животни, които показват забележителна регресия на злокачествени тумори, особено чрез метода на инжектиране.

Encyclopedia Healing Herbs Spices by John Heinerman, page 243

Добавяне на храни в диетата, които съдържат значителни количества от микроелемента германий, който засилва въздействието на кислород в тялото. Германиеви храни и добавки обикновено се използват като  средства за ракова защита и за възстановяване на имунитета като цяло. Сред по-концентрирани храни и билкови източници: turkey tails“ и свързаните с шелф или пънк гъби, които растат от двете страни на гниещи дървета; други гъби включително шийтаке, линг Жи или Рейши (Ganoderma luddum), и печурка; чесън; билките Сума (Pfaffia paniculata), жен-шен, и нерафиниран сок от алое вера; хлорела микроводорасли, и ечемик.

„Healing With Whole Foods“ от Paul Pitchford, стр. 40

Лекарствени гъби с имуномодулиращи фумкции са били традиционно използвани като тоници в традиционната китайска медицина (ТКМ). Те вече се използват в лечението срещу рак, за да противодейства на токсичните ефекти на химиотерапията и лъчелечението. Гъбите, използвани в противоракови терапии обикновено са течност или на прах, за да получи необходимата ефикасност. Това отнема около 15 паунда на Рейши гъби за производството на 1 паунд на прах концентрата (1 паунд = 0,45359237 kg)Лекарствени гъби дават значителен принос към процеса на оздравяване чрез засилване и стимулиране на собствената имунна система на организма. Това е много важен фактор за болести като рак и СПИН, които имат компоненти, характерни за всяко физическо лице. В моите протоколи за хората с рак, аз винаги включвам един или повече лекарствени продукти от екстракцията на гъби. Описание на някои от най-често използваните гъби следва.

Herbal Medicine Healing Cancer by Donald R Yance Jr, page 155

Смята се, те са по-достъпни за клетките на имунната система, наречени макрофаги. Не забравяйте, че това са неспецифични Pac Man– подобна на имунните клетки, които буквално поглъщат нашественици. Когато макрофагите се активират, те сигнализират на  помощните Т клетки да се захващаме за работа. От изследванията в Китай и Япония се стигна до извода, че имунните клетки се активират от рейши да убият туморните клетки основно с помощта на макрофагите и Т-клетките.

Healing Pets With Nature’s Miracle Cures By Henry Pasternak DVM CVA, page 114

Рейши успокоява централната нервна система, нормализира кръвното налягане, а това е от полза за сърцето. Тя вече се използва в Китай за лечение на автоимунни заболявания и да се успокои свръхчувствителността. Подобно на много други медицински гъбигъбите Рейши може да се използват за лечение на пациенти с ракови заболявания, поради способността й да активира НК клетките, макрофагите, Т-лимфоцитите, и цитокини, всички важни компоненти на имунната система. Ки Chang Huang съобщава, че рейши проявява синергичен ефект с други противоракови химиотерапевтични средства или лъчетерапия, за усилване клиничния терапевтичен ефект при лечението на пациенти с рак.

The One Earth Herbal Sourcebook by Alan Keith Tillotson, page 191
Рейши (Ganoderma луцидум) съдържа въглехидрати, фибри, аминокиселини, протеини, стероиди, тритерпени, липиди, алкалоиди, полизахариди, глюкозид, кумарин гликозид, етерично масло, витамин В2 (рибофлавин), и аскорбинова киселина. Той също така съдържа минерали, калций, цинк, магнезий, мед и германий. Освен това, Рейши съдържа ganoderic киселина, която е враг на свободните радикалидавайки на Рейши антиоксидантни сили. Полизахаридите в гъбите Рейши съдействат активирането на един вид бели кръвни клетки, известни като макрофаги. Тези клетки филтрират кръвта и разрушават раковите клетки, вируси, бактерии и други големи частици материал. Макрофагите сигнализират другите бели кръвни клетки, за да търсят и унищожават туморните клетки.

Prescription For Dietary Wellness by Phyllis A Balch, page 168

Провеждани са проучвания за действието на гъбите рейши срещу артрит, бронхит, астма, остър хепатит, диабет, алергии, безсъние, и височинна болест.

The Encyclopedia Of Popular Herbs by Robert S McCaleb, page 335

Рейши. Няколко вида Ganoderma традиционно са били използвани от китайците за предотвратяване или лечение на рак на хранопровода и други органи. Проучванията показват, че някои съединения в Рейши може да помогнат да убие чернодробни ракови клетки. Рейши екстракти са показали също така за повишаване на имунитета на пациенти с рак.

Off The Shelf Natural Health How To Use Herbs And Nutrients To Stay Well By Mark Mayell, page 226

Едно изследване показва, че Рейши силно инхибира растежа на саркома 180, с процент на инхибиране 95.6 до 98.6% при интраперитонеална доза (вкарана през корема) от 20 мг / кг в продължение на десет дни при мишки. 116 Друго проучване показа, че Рейши полизахариди значително инхибират пролиферацията на JTC26 туморни клетки, щама на раковите клетки при човека. Ganodermic киселини U чрез Z, които са шест вида цитотоксични тритерпени намерени в рейши, показаха значително CytoToxicity на хепатомни клетки, отгледани ин витро.

Herbal Medicine Healing Cancer by Donald R Yance Jr, page 156

Рейши гъбите имат впечатляващи антиоксидантни и противоракови ползи, както при шийтаке и майтаке гъбите.

The Encyclopedia Of Popular Herbs by Robert S McCaleb, page 421

Лекарствени гъби: Особено Майтаке, Рейши, шийтаке и turkey tail гъби. Майтаке D- фракция е показано, за усилване на ефектите на химиотерапия, както и с противоракови и имунно-усилващи свойства. Ново изследване показва, майтаке D-фракция също има апоптоза (смърт на раковите клетки) индуциращи свойства. Планетарни формули Maitake Mushroom и рейши гъби  са се проявили като много ефикасни.

По материал на : http://www.naturalnews.com/021498_reishi_mushrooms.html

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s