Известният японски гастроентеролог Хироми Шиния за правилното хранене на човека

Хироми Шиния – известния японски лекар, гастроентеролог и хирург, автор на няколко от най-продаваните книги, посветени на здравословния начин на живот.
shinya-hiromi

Програмата за правилно хранене, изложена от Хироми Шиния в книгата „Магически ензими“ или „За вредите от една здравословна диета“, е помогнала за здравето на Кевин Клайн, Стинг, Дъстин Хофман, бившия японски премиер Накасоне, носителя на Нобелова награда Леон Есаки, както и на много други пациенти. За четиридесет години в медицинската си практика, той не е написал нито един смъртен акт, въпреки че е трябвало да лекува пациенти с ракови заболявания, дори!

На първо място, трябва да се отървете от разрушителните за здравето навици, както и да преразгледате конвенционалните съвети за здравословен начин на живот.

Според изследване на Хироми Шиния, колкото по-рано човек започва да яде животински продукти, толкова по-рано започва да боледува.

Особено внимание доктора отделя на млякото. То съдържа окислени мазнини умножават броя на вредните бактерии в червата и по този начин да навреди на неговата микрофлора. Вследствие на това, в дебелото черво се образуват свободни радикали и токсини като сероводород а и амоняка. В резултат на млякото се стимулират не само различните видове алергии, но също и по-сериозни заболявания повечето от които засягат децата (левкемия, диабет).

Общи принципи

Съотношение на вегетарианската храна и месо: 85-90% към 10-15%.

Зърнените храни трябва да съставляват около 50% от диетата ни, плодовете и зеленчуците – 35-40%, а месово – 10-15%.

Зърната трябва да се консумират небелени.

Рибата, чиято телесна температура е по-ниска от температурата на човешкото тяло, трябва да бъде предпочитаното месо.

Полезни са пресните, не третираните продукти (по възможност в натурален вид).

Необходимо е максимално да се ограничи консумацията на мляко и млечни продукти (за хора, склонни към алергии или непоносимост към лактозата, е по-добре да се откажат изцяло от пълномасленото мляко).

Трябва да избягвате маргарин и пържените храни.

Необходимо е да се дъвче храната и да се опитваме да ядем малки порции.

Навиците са по-силни от гените

Навиците за здравословно хранене правят възможно „да се пренапишат“ нашите гени.

Пийте вода един час преди хранене

Водата е най-добрата напитка на сутринта, веднага след събуждане и 1 час преди всяко хранене – това е най-добрият начин за задоволяване на нуждата на организма от вода. За тридесет минути, водата се движи от стомаха в червата и по този начин не нарушаваме процеса на храносмилането.

500-700 милилитра сутрин на празен стомах;

500 милилитра един час преди закуска;

500 милилитра един час преди обяд.

През зимата, пийте леко топла вода, на малки глътки, така че да не се охлади тялото. Ензимите са активни при температура максимум 36-40 ° С, с повишаването на температурата на всеки 0.5 градуса, това означава по-висока ензимна активност с 35%. Ето защо болните обикновено имат висока температура: организма повишава температурата на тялото за да се активират ензимите.

Тези, които пият малко вода, се разболяват по-често. Да се научим да пием много чиста, хубава вода – това е един чудесен начин да станем по-здравио. Водата овлажнява повърхността на лигавицата на бронхите и стомаха и червата (областта, която максимално е подложена на атаките на бактериите и вирусите), и повишава техните защитни свойства.

Когато в тялото няма достатъчно вода, лигавиците се обезводняват и изсъхват. Тогава храчките и слузта прилепват към стените на дихателните пътища, като стават плодородна почва за бактерии и вируси.

Водата е част от не само кръвта, но и от лимфата. Ако кръвоносните съдове са сравними с реките, лимфните съдове могат да бъдат наречени канализационни тръби на организма. Те изпълняват важна функция на почистване, филтриране и отделяне на протеин и смилане на отпадъци – заедно с водата. В лимфните съдове има гама-глобулин (защитни антитела), и ензима лизозим, който има антибактериални свойства. Нормалното функциониране на имунната система, без чиста, хубава вода, е просто немислимо.

Много е важно получените течности да са именно под формата на ЧИСТА ВОДА. Фактът, че в такива напитки като чай, кафе, кола, бира и т.н., се съдържат вещества (захар, хранителни добавки, кофеин, алкохол), който отвеждат водата от кръвта и клетките. Те СГЪСТЯВАТ кръвта и дехидратират тялото.

ЧАЯ (все още – зелен или черен, китайски или английски език) води до атрофични промени в стомаха и причинява хроничен гастрит.

Месото не носи жизнена енергия. Месото ускорява не само развитието, но също така и процеса на стареене.

Ежедневната норма на протеини (месо, риба) за човек е около 1 грам протеин на килограм телесно тегло. За човек с тегло шестдесет килограма напълно е достатъчно по 60 грама животински протеин на ден.

Пиете много мляко? Пригответе се за алергии и остеопороза.

Колкото по-рано един човек започне да яде животински продукти, толкова по-рано ще се разболее.

ВСИЧКИ ЛЕКАРСТВА В ИЗВЕСТНА СТЕПЕН СА ТОКСИЧНИ. Колкото е по-бързо действието на лекарството, толкова е по-токсично.

Източник:

http://econet.ru/articles/62536-znamenityy-yaponskiy-gastroenterolog-hiromi-shinya-o-pravilnom-ratsione-cheloveka

Advertisements