Гъбата рейши има доказан противораков ефект

Гъбата рейши има доказан противораков ефект


Гъбата рейши има доказан противораков ефект

Гъбата рейши има противораков ефект

Гъбата рейши има доказан  антиканцероген ефект

Китайската традиционна медицина препоръчва да се използват от 3 до 5 г сушени рейши дневно за поддържане на здравето и от 10 до 12 г за сериозни заболявания.
Гъбата рейши е най-известната лечебна гъба на Далечния Изток, където я наричат дърво на живота и растение на дълголетието. В Китай и Япония се използва повече от 4000 години и се смята за истинско чудо заради лековитостта и липсата на странични ефекти и токсини. Рейши трудно се намира в природата, затова е била запазена за азиатските царе и богаташи до втората половина на 20 век, когато е започнало организирано отглеждане.

Гъбата рейши е естествен антибиотик

Рейши има редица лечебни компоненти като полизахариди, алкалоиди, стероиди, нуклеотиди. Съдържа и протеини, аминокиселини, витамини, минерали и микроелементи.
Може да се приема всеки ден, няма негативни последици, а дългосрочното използване укрепва имунната система.
Според традиционната китайска медицина гъбата рейши служи за лечение на пет ключови органи при хората – сърцето, белите дробове, черния дроб, панкреаса и бъбреците. През последните 20 години учените са изследвали действието на гъбата и потвърдили, че лекува безсъние, различни чревни заболявания, язва на стомаха и на дванадесетопръстника,  червата, хепатит, хроничен бронхит, сърдечни заболявания и алергии. Изключително подобрява имунитета, лекува черния дроб и панкреаса. Гъбата има изразени антивирусни и антибактериални свойства, така че може да се използва и като естествен антибиотик.
От спорите и мицела в цял свят фабриките за лекарства правят таблетки, сиропи и прахове, а в микробиотичното хранене се използва като чай. Помага за  регулирането на телесния метаболизъм и позволява поддържането  на нормална работа на всички органи.
Китайската традиционна медицина препоръчва да се използват от 3 до 5 грама сушени рейши дневно за поддържане на здравето и от 10 до 12 грама за сериозни заболявания.

Гъбата рейши унищожава туморните клетки

Често причина за развитието на тумора е слабият имунитет. Гъбата рейши съдържа високи концентрации органичен германий, полизахариди и трипертини. Полизахаридите на гъбата имат силен противораков ефект и се използва като средство в борбата срещу туморите.
Най-добрият ефект в борбата срещу тумора гъбата рейши   постига чрез регулиране и активиране на имунната система. Тези активни съставки доказано засилват имуннитета.

Повечето от изследванията на антитуморните ефекти на гъбата рейши са проведени в Япония. В изследователския институт на Националния център за рак в Токио учените през 1969 г. изследвали антитуморното действие на екстрактите на някои гъби. Проучването е било извършено върху мишки, на които предварително присадили е сарком.
Резултатите от изследването са: гъбите шийтаке – степента на забавяне на растежа на тумора е била 80,7 процента, с пълно изтегляне на тумора в 6 от 10 случая; Coriolus Versicolor – процентът на спад на растежа на тумора е била 77,5 процента, с пълно изтегляне на тумора в 4 от 8 случая; рейши – степента на забавяне на растежа на тумора е била 98,5 процента, с пълно изтегляне на тумора в 4 от 5 случая.

Рейши променя имунния отговор

Особено е важно да се отбележи, че някои автоимунни агенти действат не само на първичните тумори, а в голяма степен спират появата и развитието на метастази. Учените открили механизмите, с които гъбата рейши непосредствено унищожава туморните клетки.
Гъбите рейши съдържат антитуморни съединения, които активизират имунобиологичните реакции, с които организмът променя своето функциониране, за да оздравее.
От 1980 г. за такива съединения се използва изразът биомодулатори, т.е. модификатори на биологичния отговор. Тези съединения засилват имунните функции на организма. Освен това тези съединения пречат на развитието на туморните клетки, като непосредствено ги унищожават и променят, така че имунната система може лесно да ги  разпознае и  по-лесно да ги унищожи. В някои случаи рейши ускорява съзряването на туморните клетки, които от злокачествени отново се превръщат в доброкачествени.
Гъбата може да се използва като допълнение на химиотерапията и лъчетерапията за  намаляване на нежеланите лекарствени реакции, като например умората, намаления апетит и риска от инфекции. Намалява токсичните ефекти и облекчава болките по време на химиотерапията и лъчетерапията, особено при пациенти, при които болестта е в крайна фаза.

Гъбата рейши лекува и безнадеждни случаи

В едно проучване на Института за наука и медицина „Линус Паулин“ в САЩ са били лекувани 250 пациенти, които вече са били отписани от официалната онкология като безнадеждни случаи. При пациентите се забелязало подобрение, по-малко са възпалителните  реакции, а производството на антитела се е увеличило. Като цяло им е бил подобрен имунитетът, особено дейността на т. нар. Т-лимфоцити. По-голяма доза – повече от 5 г дневно, е показала добри резултати при лечение и след лечение на тумор на белите дробове, мозъка, черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Рейши предпазва от сърдечни заболявания

От векове гъбата рейши е била известна като лекарство за сърдечно-съдовата система, така че в древните Китай и Япония е била предписвана на пациенти с болки в гърдите или с коронарна болест.
Китайските учени са установили, че рейши подобрява кръвообращението, понижава високото кръвно налягане, намалява холестерола и с това предотвратява сърдечните заболявания и опасността от инфаркт.
Шестмесечните клинични изследвания на медицинския факултет в Токио показват, че почти половината от 53 пациенти с повишено кръвно налягане имали значително намаляване след приема на екстракта от рейши. Подобни резултати са получили и китайски учени от многото изследвания на действието на екстракта от гъбата на пациенти с високо ниво на холестерол, който е намалял след ежедневно консумация на екстракта от 1 до 4 месеца.

Рейши – защитата на черния дроб и детоксикация

Гъбите рейши са в състояние да предпазят черния дроб от увреждане. Китайските лекари препоръчват рейши за лечение на хроничен хепатит. Резултатите от проучванията показват, че след приема на рейши от 2 до 15 седмици при пациенти с хепатит ефективността е от 70 до 90 процента, така че може да се използва за регенерация на черния дроб и за детоксикация, различни видове хепатит, а също и за нарушена функция на черния дроб.

Рейши против алергии

Учените в Китай и Япония през 70-те и през 80-те години на миналия век изследвали антиалергичното действие на рейши. Според проучванията екстрактът предотвратява всички видове алергични реакции и астма. Изследователите в здравни научни центрове на университета в Тексас са установили, че рейши ефективно може да се използва срещу конюнктивит, бронхит и ревматизъм.

Рейши: чай, тинктура или супа

Най-добре е да се консумира с витамин С, който помага на организма по-добре да абсорбира лечебните съставки на гъбата.
Източник: dnevnik.com.mk

 

РЕГИСТРИРАЙ СЕ                                        КУПИ онлайн

безплатно и ползвай

15-25% отстъпка

* При поръчка над 200 лв – безплатна доставка.

* При поръчка под 200 лв – доставка 4,50-5лв.

Advertisements

2 comments on “Гъбата рейши има доказан противораков ефект

  • Всеки избира своя път в живота!
   За който тези продукти му се струват скъпи или не вярва в това, че тялото може да се самолекува, самовъзстановява стига да използва правилната храна, си плащат с това да са пациенти при лекарите след известно време. На кой му отрязали гърдата от рак, на кой дебелото черво или му сложили бай-пас. Българите сме в челните редици по инсулти и инфаркти в света, кой има диабет и е на инсулин и т.н. и т.н.
   Моята свекърва гледа пилета на село. И съседите си купуват пилета, но не вземат яйца от тях. Защо? Защото не ги хранят с правилната храна. Моята свекърва купува смески, които съдържат разни добавки, минерали и т.н. Между другото собственикът на фирмата също е давал гъбите рейши на пилета и по това колко яйца снасят и колко хвърчат е преценил кои сортове дават повече енергия.
   Достатъчно е да изпиете една кутия кафе и да усетите ефекта от действието на рейши. А ако знаете английски език може да прочетете написаните статии за рейши в Американската национална медицинска онлайн библиотека http://www.pubmed.org. Тук може да намерите резултатите от изследванията на 92 института за въздействието на гъбите рейши върху човека. Десета поредна година тя е на водещо място сред най-полезните билки за човека – 7 пъти по-ефективна от женшена и 10 пъти по-ефективна от алое вера.
   Ние даваме пари за какви ли не удоволствия, но за най-важното – да сме здрави не смятаме за необходимо. Но този, който осъзнава, че дишаме газовете на всички автомобили, че отвсякъде ни залива химия, радиация и други вредни за човека въздействия, ще се „застрахова“ като си прави профилактика. Не е все едно на един автомобил да му е доливано масло и да са му сменени свещите, с такъв който не се поддържа в добра техническа изправност. Или един апартамент, който се поддържа всекидневно и такъв който не е почистван 20 години. Но българина май държи повече на колата и апартамента си, отколкото на тялото си, което е единственния дом на неговата душа.
   Въпрос на личен избор!
   Този филм потвърждава това, за което Ви говоря – https://www.youtube.com/watch?v=PnjHrx4P4_w&feature=youtu.be

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s