Клинични изследвания

За тези, които държат на клиничните изследвания и научни доказателства:

Учените от Древния Изток, са представяли човека като модел на здание, а всички процеси, произтичащи в тялото са се тълкували така както и природните процеси, протичащи в обкръжаващата среда. За пръв път философите били впечатлени от източната медицина, които видели уникална система на отношение на човека към обкръжаващата среда. Първите на нашата земя медицински научни трудове, обобщаващи опита на поколения, се появяват в 5-ти век преди нашата ера. Сега източната медицина е съхранила своите традиции и самобитност, неуталност, актуалност и ние продължаваме да се обръщаме към нея в търсене на хармония и здраве.
Ето древна японска легенда за скромната селска девойка Фу Лин, която се славела със своята красота, ум и трудолюбие. Но никой не искал да се ожени за нея. Красавицата била невероятно бедна и дори нямала пари за оборотни сандали. Но веднъж й се присънил сън. От небето се спуснал прекрасен юноша на белоснежни криле. Той казал на девойката, че ако полива сухата слива с вода, ще бъде възнаградена по заслуга. И всяка сутрин тя ходила до ручея, пълнела вода и поливала сухата слива. И в едно прекрасно утро станало чудо. Уморената Фу Лин, дошла до дървото с поредната порция вода, не повярвала на очите си. Целият ствол на сухата слива бил покрит с гъби рейши. За невероятно огромната цена на тези гъби, знаели всички. Продавайки набраните гъби, Фу Лун успяла да си купи дом. Скоро се омъжила.
А ценните гъби на старото дърво от този момент повече не порастли, колкото и да са старали да поливат дървото други жители на селото. И тогава хората разбрали, че не само водата пренесена от бедната девойка помогнали да порастне рейши, но и нейната любов, трудолюбие и вяра в чудеса.
Запознайте се!
Гъбите РЕЙШИ!
На пръв поглед, нищо особено, обикновен трутовик (дръвник). Така, че какво толкова необикновенно има в нея, така че в Япония и Китай, рейши са могли да употребяват в храната си само членовете на императорското семейство? На вид консистенцията на гъбата почти не се отличава от дървото на което расте.
Рейши е гъба, невероятно капризна и да я намериш в дивата природа винаги е било много трудно. А тъй като лечебните свойства са се ценили невероятно, то и затова тя е струвала много.
Берачът на гъби бил щастливец,ако един единствен път попаднел на находище с рейши, можел удобно да си живее цял живот, държейки си в тайна своето дърво, като всяка година си берял реколтата и я продавал на китайските придворни лекари.
Рейши съчетава в себе си пет основни лечебни свойства – силно противотуморно свойство, средство предотвратяващо тромбообразуването‬, средство за снижаване на високото‬ ‪‎кръвно $налягане. Налягането се понижава меко, още на 4-тия ден човек започва да усеща това и достатъчно устойчиво и за дълъг срок. Рейши се използва при лечение на ‪‎бронхиална‬ ‪‎астма и други заболявания на белия дроб. Мощен ‪‎имуномодулатор‬.
Ето какво се оказва: на вид гъбите са грозни, но ако се вгледате внимателно, ще видите огромна полза. Въпрос: Къде да намерим толкова девойки, които да искат да се оженят по-бързо, че да обезпечат запаси от рейши за съвременната фармацевтична промишленост?
Върху щателното изучаване на свойствата на рейши са се замислили учените от Новосибирския институт, Цитология и генетика. С препарати на основата на гъбата рейши, ръководителя на института академик Шумньй, се е запознал по време на работата в научните институти в Китай. В средата на 80-те, 90-те години в света, Китай, в Япония, в Южна Америка са започнали гъбна епопея, в търсене на активни вещества, особено имунномодулиращи, за укрепване на имунната система. И били намерени няколко гъби в Южна Америка, в Япония, в Китай, и на първо място била поставена тази гъба Ганодерма. Това е имуномодулиращ продукт, Биологично Активна Добавка от ново поколение.
Гъбите съдържат всички биологически активни вещества, които се съдържат и в растенията, но в гъбите се намират в концентриран вид. Например много са ценни полизахаридите, Арабиногалактан и др. в рейши се съдържат в 50 %, а в растенията е максимум до 16%.

Аз сам пия рейши всеки ден. Правя си зелен чай и добавям лъжичка от ‪‎рейши. Рейши привежда имунната система в ред, понижава кръвното налягане, един от най-добрите биологично активни добавки.
Девизът на учените е „Довери се, но провери!“ и затова лечебните свойства на рейши щателно са изучавани от Томските и Новосибирските лекари. В института по лимфология в Новосибирския институт се провеждат лечение на болни с ревматоиден артрит. Препарата показва добра преносимост и добра ‪‎противовъзпалителна‬ и обезболяваща‬ ефективност, в сравнение с пациенти, приемащи стандартната тепария при даденото заболяване. Проведените клинически изследвания са сложна процедура, която се изпълнява в определени условия, и която позволява в бъдеще да се използва добавката в комплексното лечение на пациенти с деформиращ ‪‎остеоартрит‬ може да намали усещанията за болка и намали развитието на заболяването, в комбинация със стандартните препарати, които се използват за лечение на това заболяване.
Доклиническите и клиническите изследвания в Томския научен институт и клиника. Рейши се оказа на висота – нормализира кръвното налягане. намалява нивото на ‪‎холестерола и притежава изразени ‪‎антиоксидантни‬ и имуностимулиращи свойства.
Пациент: Аз започнах да използвам този продукт, след ‪‎химио‬– и лъчетерапия. Пациентите с онкологично‬ ‪‎заболяване са много сложна група. Пациентите, които получават основната терапия, и след проведена ‪‎химиотерапия‬, изпитват слабост, вялост, понижаване на имунитетета, затруднява се работата на стомаха‬, задстомашната жлеза (панкреас‬), и бъбречни проблеми възникват. При прием на гъбата рейши, забелязахме, че пациентите излизат по-леко от състоянието след химиотерапия и ‪‎лъчетарапия, връщат се към нормалния живот. Подобрява се ‪‎фагоцитарното‬ звено, подобрява се функцията на макрофагите‬, Подобряват се параметрите на имунитета, имунния статус. По-бързо се възстановява функцията на ‪‎черния‬ дроб‬ и панкреаса. Подобрява се функцията на ‪‎бъбреците‬. При приема на гъбите рейши се избягва паралелното назначаване на имунопротектор, на продукт за подобряване на функцията на стомаха. Всичко това го има в природен продукт – гъбата рейши.
От моя личен опит на диетолог, мога да споделя, че при използването на рейши, след 4-5 дни изчезва неприятното усещане в дясното подребрие. Това са показателно за състоянието на стомашно‬чревния тракт, преминава и ‪‎обложеността‬ на езика.
При сърдечно‬-съдови заболявания нивата на холестерола се нормализира в края на третата седмица.
Още една новина за меланхолиците, работохолиците и всички, които са уморени от зимата. През зимата, когато тялото ни чувства дефицит на наличието на витамини и слънчева светлина, рейши е незаменим помощник за борба с хроничната умора и апатия. Рейши съдържа такива ценни качества, явява се мощно профилактическо средство, което можем да използваме взеки ден през на цяла година, за да задържим своето здраве, да удължим #младостта, красотата и да бъдем винаги в тонус.
Преди поweче от 2000 години назад в Япония била издадена безценна книга, първия ученик по източна медицина. В нея се упоменават 365 вида билки и гъби. В числото на лекарствата, внесени в списъка на столетието, рейши стои под номер едно.
Днес въоръжени със сложни прибори и използвайки модерна технология, учените продължават да потвърждават: Рейши е бил и си остава номер едно средство, което може да ни обезпечи с вечна младост и дълголетие!

Повече информация може да намерите в сайта pubmed.org, където над 90 научни института публикуват резултатите от научните си изследвания.

Advertisements